Fibercover

Afgelopen weekend heeft de eerste ploeg van De Asbestverwijderaar BV bij ons op kantoor de training gevolgd van het  SANEREN MET FIBERCOVER®  De training werd gegeven door SGS Search.

De Asbestverwijderaar BV is bij  haar opdrachtgevers bekend om het vinden van unieke oplossingen voor projecten met een bijzondere moeilijkheidsgraad. Als zodanig omarmt zij deze innovatie als een goede aanvulling op de best en reeds bestaande technieken.

Voor informatie over FIBERCOVER® verwijzen wij u naar www.fibercover.org

Elimineer de uitstoot van vezeldeeltjes in de lucht

FiberCover® is een synthetisch schuimmiddel dat onder meer een mengsel van op basis van koolwaterstof gebaseerde oppervlakte-actieve stoffen bevat. FiberCover® is een product met een laag milieueffect. De belangrijkste functie van dit schuimmiddel is om de uitstoot van stof- of vezeldeeltjes in de lucht te elimineren. Dit wordt bereikt door het opvangen van stof- en vezeldeeltjes in het toegepaste schuimmiddel.

De deeltjes worden ingesloten in de schuim waardoor de uitstoot van stof en vezels bij correct gebruik tot nul wordt gereduceerd. Door deze uitstekende eigenschappen van stof- en vezelvulling kan FiberCover® worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan toepassingen waar vezel- of stofreductie gewenst is.

Saneren kan veiliger en sneller

FiberCover® schuim heeft een uitstekende hechting op asbest. Het druipt niet en is pH neutraal. Bovendien is het biologisch afbreekbaar. Saneren kan hiermee dus veiliger, sneller en is minder belastend voor de medewerkers en de omgeving. Dat is prettig voor iedereen: opdrachtgevers, uitvoerenden en bewoners.

De Asbestverwijderaar BV is bij haar opdrachtgevers bekend om het vinden van unieke oplossingen voor projecten met een bijzondere moeilijkheidsgraad.

Fibercover® wordt ingezet als inkapselmedium

Tijdens het saneren van asbest komen er vezels vrij. Als Fibercover® wordt ingezet als inkapselmedium kan dit worden beperkt en zelfs voorkomen. De volgende toepassingen staan in de SMA-rt.

Asbestsement
Hechtgebonden
≤15% Chrysotiel

Bevestigingsmethode:

Gelijmd
Geschroefd
Geklemd
Ingemetseld
In specie gezet of gestort
Asbestsement
Hechtgebonden
≤15% Chrysotiel

Bevestigingsmethode:

Gekit
Gelijmd
Geschroefd
Geklemd
Asbestsement
Hechtgebonden
≤15% Chrysotiel

Bevestigingsmethode:

Geklemd
Ingemetseld
In specie gezet
In specie gestort
Asbestsement
Hechtgebonden
≤15% Chrysotiel

Bevestigingsmethode:

Gekit
Geklemd